Pogosta vprašanja dijakov in staršev

Kaj je "Razturi na maturi"?

Razturi na maturi je najbolj napredna platforma za učenje. Vsebuje video razlage celotne snovi, zapiske, vaje za utrjevanje in webinarje z nasveti za tri predmete: angleščino, matematiko in slovenščino. Vsebine sestavljamo profesorice in magistrske študentke teh treh predmetov in se držimo nacionalnih učnih načrtov in napotkov v maturitetnih katalogih.

Komu je namenjena platforma Razturi na maturi?

Platforma je namenjena vsem slovenskim dijakom in dijakinjam: od prvega do četrtega letnika, ne glede na program - gimnazija, srednja ali poklicna šola.

Kako deluje platforma Razturi na maturi?

Ob nakupu dostopa do vsebin na platformi (www.pripravenamaturo.si), ali darilne kartice, se ti odklenejo čisto vse vsebine za vse tri predmete (SLO, MAT in ANG). Tako lahko v svojem tempu gledaš video razlage, rešuješ vaje in si naložiš zapiske. Platforma ti tudi meri napredek pri vsakem predmetu.

Koliko stanejo različni dostopi in kaj dobim z nakupom dostopa?

  • Dostop do vseh vsebin za 1 mesec stane 30 EUR

  • Dostop do vseh vsebin za 3 mesece stane 75 EUR

  • Dostop do vseh vsebin za eno leto stane 200 EUR (oz 16,66 EUR/mesec)

  • Ekskluziven “MATURA 2024” dostop, ki velja do 15.julija 2024 stane 160 EUR (v sodelovanju z DOS).

Pri vseh dostopih se ti odklenejo vse vsebine za MAT, SLO in ANG!

Ali je vsebina na platformi namenjena za gimnazijo ali srednjo/poklicno šolo?

Vsebina je namenjena vsem dijakom slovenskih gimnazij in srednjih šol. Kot verjetno že veš, je za poklicno maturo potrebno manj snovi kot za splošno, tako da si tisti, ki boste opravljali poklicno maturo, lahko pogledate samo malo manj videov in zapiskov kot tisti, ki jih čaka splošna matura. Vse pa je jasno označeno pri posameznih videih.

Kako z darilno kartico uporabnik aktivira svoj dostop na platformi?

Na zadnji strani darilne kartice je aktivacijska koda, ki jo vpišete na platformo po tem, ko se registrirate na www.pripravenamaturo.si. Navodila so prav tako napisana na hrbtni strani vsake darilne kartice.

Koliko vsebine je na platformi?

Pri 1000 videih in nalogah smo prenehali s štetjem :) Vsebine je več kot dovolj, da vsak najde primerne vsebine in nadgrajuje svoje znanje. Kar je najbolj pomembno - vsebine še naprej dodajamo, ker želimo pomagati prav vsakemu dijaku in dijakinji.

Kdo sestavlja vsebine na platformi?

Vsebine sestavljamo profesorice treh predmetov: Lisa, ki je vodja vseh vsebin in magistra profesorica angleščine in nemščine, Sara, ki je diplomirana matematičarka in trenutno končuje magistrski študij matematike, Anja, ki je diplomirala iz primerjalne književnosti in anglistike in trenutno opravlja magisterij iz slovenistike in anglistike ter Katja, diplomirana slovenistka in hispanistka. Vse vsebine so skladne z nacionalnimi učnimi načrti in maturitetnimi katalogi.

Ali ob nakupu dobim darilno kartico po pošti?

Če želite, vam darilno kartico pošljemo po pošti, tudi zavito in pripravljeno kot darilo. Če pa želite biti bolj okolju prijazni, vam lahko pošljemo tudi “virtualno darilno kartico”. V primeru digitalne oblike, boste nemudoma lahko dostopali do vseh vsebin.